Help, een vochtbultje!

Piercing Studio Hollands Kroon

Help, een vochtbultje!


Ik pierce altijd met een Titanium staafje die genoeg ruimte geeft voor een eventuele zwelling. De lengte van het staafje zou dan ook geen knellingsproblemen moeten geven. Als je toch een langer of korter staafje wilt, maak dan online snel en makkelijk een afspraak om deze te komen omwisselen.

Bij een nieuwe kraakbeenpiercing kan na een tijdje opeens een klein vochtbultje ontstaan. Erg irritant, maar gelukkig niet ernstigs en met een gezonde dosis geduld te verhelpen! Een kraakbeenbultje is in de meeste gevallen een locale kleine bacteriële ontsteking en kan worden veroorzaakt door teveel druk bij het slapen, eraan zitten, blijven haken met bijv. afdrogen, haren borstelen of door een slechte verzorging. Hieronder heb ik wat tips voor je verzameld om deze te verhelpen.

Probeer niet op je piercing te liggen tijdens je slaap. Ook niet als je piercing genezen aanvoelt. Je nieuwe piercing is erg kwetsbaar, en kan het gewicht van je hoofd de hele nacht niet aan. Als het niet lukt om er niet op te slapen, probeer dan een reiskussen met een gat erin, zodat je je oor in het gat kan leggen en er zo min mogelijk druk op je oor komt.

Maak je piercing twee keer per dag schoon met een zoutoplossing. Zoutoplossing ontsmet niet alleen het wondje, maar droogt ook uit. Doe dit alleen als je last hebt van een geïrriteerde piercing of een vochtbultje. Teveel uitdrogen kan ook tegendraads werken. Wil je een wattenstaafje gebruiken, dep hier dan voorzicht mee en voorkom wrijving.
Je kunt ook een soda oplossing maken door soda met heet water te mengen, af te laten koelen totdat het water lauw is en dan met een wattenstaafje of compresje deppen. Soda werkt verzachtend en ontstekingsremmend.

Probeer teatree olie verdund in zoutoplossing. Teatree olie helpt bacteriegroei tegen te gaan, is een sterke antiseptisch middel. Wees heel voorzichtig met het gebruik hiervan, de werking voor mensen met een gevoelige huid is soms erg sterk. Probeer teatree olie dus eerst altijd verdund in zoutoplossing en gebruik het nooit meer dan om de dag. 

Probeer een Silicone Healing Discs (ofwel: no pull disc). Het plaatsen van een silicone disc helpt de druk te verdelen, en is minder scherp voor de wond. Zorg wel dat je deze discs goed schoonhoud, er blijft immers veel sneller viezigheid achter zitten dan bij een standaard piercing. Als je piercing nog een open wond is, of er vaak pus uitkomt is een healing disc dus geen goed plan. Ook moet er gezorgd worden dat het sieraad, met de discs, nog steeds genoeg ruimte heeft. Maak online een afspraak voor hulp bij het plaatsen van de discs.

Als je je piercing al een langere tijd hebt, en last blijft houden van een bultje is het mogelijk dat het littekenweefsel is geworden. Mocht dit zo zijn moet het in veel gevallen door de huisarts verwijderd worden. Mensen met een donkere huid hebben sneller kans op deze zogenaamde keloids. Wacht dus niet te lang met het behandelen van je kraakbeenpiercing als je merkt dat er een bultje ontstaat.

Een vochtbultje wordt vaak verward met een kraakbeenontsteking. Een ontsteking moet echter anders behandeld worden dan alleen een vochtbultje. Heb je last van overmatige zwelling, overgevoeligheid, extreme roodheid en pus uit de wond? Neem dan gelijk contact op met jouw huisarts. In de meeste gevallen moet het sieraad gewisseld worden voor een langer sieraad, en is er een antibioticakuur nodig. Haal het sieraad er niet uit, om inkapseling van een ontsteking te voorkomen. 

Healing discs voor de verzorging van jouw piercings vind je hier.

You cannot copy content of this page
Scroll Up

Vakantie

3 t/m 12 Augustus

Van 3 t/m 12 augustus is de Studio een weekje dicht i.v.m. vakantie. Bestellingen via de webshop kunnen geplaatst worden, maar zullen pas na deze periode worden uitgeleverd. De agenda staat open voor reserveringen vanaf 13 augustus. Tot snel!