Wanneer je al even met het idee rond loopt om een intieme piercing te laten plaatsen, heb je vast een heleboel uiteenlopende vragen die niet allemaal op internet terug te vinden zijn. Ik zal proberen zoveel mogelijk vragen die ik heb gekregen voor je bundelen en beantwoorden en daarnaast zal ik mijn eigen persoonlijke- en zakelijke ervaring met je delen. Hopelijk kan ik je zo op weg helpen en sta je volledig achter elke keuze die je uiteindelijk voor jezelf maakt. Ik zal zoveel mogelijk proberen te vertellen over zowel vrouwelijke en mannelijke piercings, dus pak een bak met popcorn en lees vooral verder! 🙂 Hou er rekening mee dat mijn geven antwoorden volledig gebaseerd zijn op mijn eigen ervaringen (prive en zakelijk) en literatuur vanuit mijn vakgebied.
Dus je denkt erover om een intieme piercing te laten zetten. Man of vrouw? Maakt eigenlijk niet heel veel uit. Een piercing is op zichzelf al best een spannende ervaring, maar een intieme? Dat is wel iets om even heel goed over na te denken. Toch?! Waarom willen wij dit eigenlijk?
Een stukje geschiedenis
De intieme piercings komen origineel waarschijnlijk uit Zuidoost-Azië. Traditionele intieme piercings (zoals de Ampallang) werden ontdekt bij stammen door heel Azië, van India tot Borneo. Er waren al vermeldingen van intieme piercings zo vroeg als de 2de eeuw in de Kamasutra boeken.
De oude Romeinen zetten piercings door de schaamlippen van de vrouw of door de voorhuid van de penis, om te voorkomen dat ze zouden vreemdgaan.
In de Victoriaanse tijd droegen de society lady’s vaak tepelpiercings om het formaat. De mannen lieten een piercing door hun eikel en tepel zetten. Ze verbonden de piercing met een koord zodat ze hun eikel in toom konden houden in de strakke pantalons die in die tijd werden gedragen.
Egyptische farao’s gebruikten de piercings om te tonen hoe belangrijk ze waren, net als onze voorouders die hun rang er mee aantoonden.
In Afrika bestaan er nog steeds tradities die piercings voorschrijven. Ook bij de Indianen, Hindoe’s, Papoea’s en verschillende andere natuurvolkeren vinden we piercings terug. Deze werden elk gezet met een bepaald doel: aangeven van leeftijd of stand in de stam, ter bescherming tegen kwade geesten of voor de sier.
Ook in Westerse landen zien we veel piercings. Hier is het echter meer een trend, men doet het om er bij te horen. In de jaren ’80 werden vooral de oren gepierced. Voornamelijk bij vrouwen is dit zo gangbaar dat het vaak niet eens als een echte piercing wordt gezien. Het is een vast onderdeel van een juwelenkist geworden. Soms worden er ook meerdere gaatjes in één oorlel geplaatst.
In de tweede helft van de jaren ’80 deed het piercen van een neusvleugel zijn intrede in Nederland, waar het vooral een rebelse uitstraling had. Daarvoor was het al populair onder Indiase vrouwen, daar wordt het naast de oorlellen ook standaard geplaatst als sieraad. In de loop van de jaren ’90 lieten ook hier meer en meer dames zich overtuigen. Halverwege de jaren ’90 werd de bovenrand van het oor een echte trend. Het geeft je een stoer imago door zijn populariteit als rebels symbool.
Niet lang daarna veroverde de navelpiercing, als blikvanger bij het dragen van korte topjes, in korte tijd vele vrouwen ter wereld. Aan het einde van de jaren ’90 kwam de tongpiercing in de mode, vooral in combinatie met de navelpiercing. In sommige gevallen wordt ze genomen als toevoeging aan het seksleven. Sinds de jaren 2000 zijn er nog verschillende piercings bijgekomen op de gekste plaatsen, zoals tussen de nekwervels en de neusbrug. En ook de intieme piercings hebben hun weg naar Europa gevonden.
Buiten de tepel piercing, dat een trend werd in de modewereld aan het eind van de 19de eeuw, waren de intieme piercings nog ongewoon in de westerse wereld tot de tweede helft van de 20e eeuw. In het begin van de 21ste eeuw werden intieme piercings steeds populairder, veel beroemdheden, onder andere Christina Aguilera, Janet Jackson en Pete Doherty gaven toe een intieme piercing te hebben of een intieme piercing te willen. Hierdoor groeide de vraag naar intieme piercings enorm.
Bij de Art of piercings kun je veilig en verantwoord verschillende intieme piercings laten plaatsen. De studio is privé en discreet en ik plan voldoende ruimte tussen de afspraken om je met een ontspannen gevoel de studio weer te verlaten. Meer informatie over de piercings die er allemaal zijn vind je hier.