Klachten en Garantie

Ik zet Piercings volgens de hygiënerichtlijnen van de GGD. Je kunt de verleende vergunning en registratie terugvinden op www.veiligtatooerenenpiercen.nl

Ik aanvaard geen aansprakelijkheid voor het optreden van infecties, uitgroei van de piercing of problemen tijdens de genezingsperiode. Aangezien de huid kan opzwellen of beurs raken, kun je hiervan hinder ondervinden.

Ik geef geen garantie op slechte of geen correcte verzorging, of voor enig letsel/beschadiging die ontstaan door stoten, erop slapen of krabben/peuteren aan de piercing. Als je bang bent dat je tijdens het slapen op je oorpiercing gaat liggen, gebruik dan een rond reiskussentje met een gat erin en leg daar je oor voorzichtig in.

Uiteraard wordt door mij zorg gedragen voor hygiënische omstandigheden in mijn werkruimte zodat infectiegevaar zo klein mogelijk wordt gehouden. Ik pierce met 1.0 Naalden voor 0.8mm sieraden voor oorlellen en neuspiercings, met 1.3mm naalden voor 1.2 sieraden en met een 1.7mm naald met canule voor 1.6mm sieraden. De piercing sluit hierdoor passend in het gaatje wat ik maak, zodat het lastiger is voor vuil om zich op te hopen en dit bevordert het genezingsproces enorm. Ik gebruik voor het piercen uitsluitend Titanium staafjes. Deze zijn steriel, nikkelvrij en hypo allergeen. Neem je een smiley of septumpiercing, dan gebruik ik hiervoor een titanium piercing in de vorm van een hoefijzer met 2 balletjes van 3mm. Gaatjes schieten kan bij mij alleen in het zachte deel van je oorlel. Alle overige plekken in je oor of neus worden niet geschoten, maar gepierced. Het is aan jezelf om zorg te dragen voor een goede nazorg. Hiervoor kun je altijd een formulier aanvragen per email of whatsapp. Raadpleeg bij een infectie een arts of neem contact met mij op. Helaas kan het onverhoopt voorkomen dat een piercingstaafje iets te kort blijkt te zijn door een zwelling of dat je een andere probleem ervaart tijdens de genezing. Natuurlijk ben je dan direct van harte welkom in de studio, zodat ik je geheel kosteloos een passende oplossing kan bieden.

Piercings kunnen de dagen na het zetten opzwellen. Bij een wenkbrauwpiercing kan het zijn dat je oog wat blauw wordt. Maak je hierover geen zorgen, dit trekt met een paar dagen weer weg.

Je dient de piercing/huid na thuiskomst met rust te laten en er niet aan te draaien. Als de huid opgezwollen is mag je er geen zalf, zeep of ontsmettingsmiddel aanbrengen. (Dus ook geen Sterilon of 0% Sebamed) Hierdoor kan je piercing gaan ontsteken. Alleen water gebruiken met eventueel een steriel wattenstaafje om je piercing schoon te maken is voldoende. 

Als er zich tijdens de genezing problemen voordoen, neem dan gerust even contact op om een fysiologische zoutoplossing te bestellen in een handig sprayflesje wat je gemakkelijk mee kunt nemen. Voor de verzorging van je tongpiercing of lippiercing heb ik speciaal mondwater te koop.

Houdt rekening met een genezingstijd van minimaal 9 maanden tot een jaar.

Terugsturen & Garantie sieraden

18 Karaats Gouden sieraden: Via de webshop kun je piercings kopen die gemaakt zijn van echt massief 18 Karaats Goud en ze komen van een Nederlandse leverancier. Het Goud heeft geen Nederlands keurmerk. Dit is ook niet nodig, omdat al het Goud heel klein is en minder dan 1 gram weegt. Het laten keuren en keurmerken toevoegen is hierom niet verplicht. Omdat de piercings zo klein zijn worden er ook geen tekens ingezet, omdat dat de ringen en staafjes niet mooier zullen maken. Wanneer je de sieraden vast hebt zul je snel zien dat het om echt Goud gaat. (Kleur, zachtheid, glans, gewicht) Bij twijfel kun je het Goud natuurlijk altijd bij een plaatselijke juwelier laten testen, zodat je zeker weet dat je een kwaliteitssieraad in handen hebt. Je kunt echter van mij aannemen dat dit overbodig is. Bekijk hier de uitgebreide retourwaarden.