Verzorging

Piercing Studio Hollands Kroon

Alle piercings worden geplaatst met een gesteriliseerd staafje van Titanium. Titanium is hypo-allergeen en draagt bij aan een optimale genezing van jouw piercing. De gemiddelde genezingstijd van kraakbeenpiercings is ongeveer 9 maanden. Na ongeveer 3 a 4 maanden kun je jouw staafje omwisselen voor een kortere versie.

Ik pierce alle piercings met een staafje of een gebogen staafje. Ik gebruik een 1.3mm steriele wegwerpnaald met canule voor 1.2mm sierraden en 1.7mm voor 1.6mm sieraden, omdat het wondje dan precies wordt afgesloten door je sieraad en de genezing fijner verloopt. Voor moeilijk bereikbare plekjes heb ik steriele naalden met schroefdraad of pennen met schroefdraad, zodat het inbrengen van jouw sieraad na het piercen zo pijnloos mogelijk voor je verloopt.

Wanneer je een piercingstudio gaat bezoeken, let er dan goed op dat de piercer een groene naald gebruikt voor 1.2mm piercings en een grijze voor 1.6mm piercings.
Wordt er een grijze naald gebruikt voor 1.2mm piercings of een oranje naald voor 1.6mm piercings? Laat je dan niet piercen en vraag of ze een passende naald willen gebruiken. De wond is dan 0.4mm groter dan je piercing en hierdoor kun je vervelende infecties krijgen, omdat er dan meer ruimte is voor vuil of onnodige beweging van je piercing. De reden dat er een grotere naald wordt gebruikt is omdat het dan makkelijker is voor de piercer om je sieraad door je piercinggaatje terug te halen en niet omdat dit beter is voor de genezing.

Na de genezing kun je het sierraad vervangen voor een ringetje of barbell die helemaal bij jou past. Bezoek de webwinkel voor stoere sieraden om je piercing te vervangen wanneer je daaraan toe bent.

Ben je zelf een professionele piercer of van plan dit te worden? Klik dan hier voor handige piercing tools en Titanium piercing sieraden.

Nazorg

Wanneer je je piercing hebt laten zetten is het belangrijk dat je er niet aan gaat draaien. Gebruik ook geen ontsmettingsmiddelen om je piercing schoon te maken. Dus ook geen sterillon of 0% zeep. Je houdt je piercing schoon met lauw water eventueel voorzichtig deppen met een wattenstaafje. Heb je toch wat last van je piercing, omdat je hem bijv. hebt gestoten of omdat je erop heb geslapen, gebruik dan uitsluitend een fysiologische zoutoplossing in de vorm van een spray of deppen met een steriel wattenstaafje. Na het piercen krijg je een formulier mee, waarop je alles mbt de verzorging nog eens rustig kan nalezen.

Hoe verzorg je jouw nieuwe Navelpiercing?

Supergaaf! Je hebt een nieuwe navelpiercing laten zetten. Wanneer je net weer thuis bent aangekomen, zal je waarschijnlijk nog vragen hebben over de verzorging van je nieuwe aanwinst. Hierom heb ik de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet. Heb je na het lezen van deze nazorginstructie toch nog een vraag? Stuur me dan gerust een whatsapp berichtje op 06-41555001.

Je voelt een stekende pijn bij jouw piercing. Is dit normaal?

Je piercing is een open wondje en kan een paar dagen geïrriteerd, trekkend, stekend en vervelend aanvoelen. Dit is heel normaal en geen reden om je zorgen te maken. Ik heb jouw piercing op ongeveer 8mm boven je navel gezet met een Titanium gebogen staafje van 12mm lang. Jouw piercing heeft nu de ruimte om op te zwellen en daarna te genezen. Ik heb een sluitende, steriele naald gebruikt van 1.6mm dik die precies past op het sieraad met dezelfde maat, zodat er bij je wondje vrijwel geen ruimte is voor de ophoping van vuil. Omdat er met alledaagse bewegingen wat spanning op je piercing kan komen heeft de genezing tijd nodig. De gemiddelde genezingstijd van een navelpiercing ligt tussen de 6 maanden en een jaar.

Hoe maak je jouw piercing schoon?

Gebruik tijdens het douchen een zeep op basis van 0% waar geen siliconen of parfum in zit. Was je lichaam zoals je dat altijd doet, zonder je piercing aan te raken. Spoel je piercing met water en dep hem na het douchen rondom zachtjes droog met een schone handdoek. Spray je piercing met een fysiologische zoutoplossing en laat dit in de lucht drogen. Als je het prettiger vindt om een wattenstaafje te gebruiken, dan kan dat natuurlijk ook. Zorg dat je altijd schone handen hebt wanneer je je piercing gaat schoon maken. Trek eventuele korstjes er niet af. 2x per dag de spray gebruiken is voldoende. Wanneer je veel beweegt in je slaap, plak je piercing dan af met een gaasje. Liever geen pleister, aangezien je piercing wel moet blijven “ademen”. Slaap onder schoon beddengoed en slaap niet onder een wollen deken. Verwijder het gaasje meteen weer wanneer je bent opgestaan. Raak je piercing verder niet aan, speel er niet mee en draag geen strakke kleding die jouw piercing kunnen verdrukken.

Mag je zwemmen en zonnen met jouw navelpiercing?

Zwem de eerste drie weken liever niet. Als je toch wilt zwemmen, doe dit tijdens de genezing dan alleen in een binnenbad op eigen risico. Buitenwateren bevatten veel bacteriën en kunnen voor een lelijke infectie zorgen. Reinig je piercing na het zwemmen alleen met een fysiologische zoutoplossing en gebruik nooit Betadine, Vaseline of Sterilon.

Pas op met zonnen. De wond kan geïrriteerd raken en in het ergste geval verbranden.

Wat als je piercing toch is gaan ontsteken?

Wanneer je piercing toch is gaan ontsteken kan je huid eromheen wat opgezwollen en rood uitzien. Misschien komt er zelfs wat vuil uit. Gebruik ijs om de zwelling tegen te gaan. Haal je piercing er bij een ontsteking nooit uit, omdat de ontsteking dan erger kan worden. Gebruik nooit Betadine of Sterilon, maar alleen een fysiologische zoutoplossing om mee te reinigen. Wanneer je ontsteking erger wordt, neem dan contact op met jouw huisarts.

Ik hoop dat je een leuke ervaring hebt gehad bij mij in de Studio en ik wens je heel veel plezier met jouw nieuwe piercing! Is je piercing genezen en toe aan vervanging? Bekijk dan de leuke navelpiercings die ik beschikbaar voor je heb in mijn webwinkel.

Hoe verzorg je jouw nieuwe Tongpiercing?

Supergaaf! Je hebt een nieuwe tongpiercing laten zetten. Wanneer je net weer thuis bent aangekomen, zal je waarschijnlijk nog vragen hebben over de verzorging van je nieuwe aanwinst. Hierom heb ik de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet. Heb je na het lezen van deze nazorginstructie toch nog een vraag? Stuur me dan gerust een whatsapp berichtje op 06-41555001.

Je voelt dat je tong dik en pijnlijk worden. Is dit normaal?

Je piercing is een open wondje en kan tot zeker 14 dagen geïrriteerd, trekkend, stekend en vervelend aanvoelen. Dit is heel normaal en geen reden om je zorgen te maken. In vergelijking tot andere piercings, geneest de tongpiercing super snel. Maar omdat je tong opzwelt is elke dag een gezwollen tong er natuurlijk 1 teveel. Je zult merken dat jouw tong de komende uren steeds dikker wordt en pijnlijk aanvoelt. Ik heb jouw piercing gezet met een Titanium staafje van 22mm lang. Jouw tong heeft nu de ruimte om op te zwellen en daarna te genezen. Ik heb een sluitende, steriele naald gebruikt van 1.6mm dik die precies past op het sieraad met dezelfde maat, zodat er bij je wondje vrijwel geen ruimte is voor de ophoping van vuil. Omdat je tong opzwelt de genezing tijd nodig. De gemiddelde genezingstijd van een tongpiercing is ongeveer 2 tot 9 weken. Wanneer je zwelling verdwenen, mag je deze doorgaans na 3 weken kosteloos bij mij vervangen voor een korter staafje. Wanneer de genezing sneller verloopt, dan kan dit soms ook al eerder of gefaseerd.

Je zal merken dat praten, eten, drinken en zelfs slikken enorm vervelend en pijnlijk aanvoelt wanneer je tong nog dik is. Eet tijdens deze periode veel waterijsjes waar bij voorkeur geen suiker in zit. Je tong kan echt enorm opzwellen, waardoor kauwen lastig kan zijn en niet prettig aanvoelt. Maak je hier geen zorgen over, de zwelling neemt na 7 dagen geleidelijk af. Heb je geen waterijs, maak dan ijswater met ijsklontjes erin en laat de blokjes smelten op je tong. Zuig er niet op. Wees lief voor je jezelf en honger jezelf niet uit. Als je moeite hebt met eten, kies dan voor vloeibaar eten zoals yoghurt, appelmoes enz. Kies zoveel mogelijk voor suikervrij eten en drinken en drink tijdens de genezingsperiode geen alcohol en eet geen kauwgom. Vermijd oraal contact i.v.m. infecties, ook wanneer je een relatie hebt. Controleer regelmatig de balletjes op je piercing. Deze kunnen losraken en voordat je het weet ben je ze kwijt.

Mondwater en tanden poetsen

Wanneer je het prettig vindt om mondwater te gebruiken, kies dan voor een anti-bacteriële mondwater en verdun deze voor 50% met water. Het spoelen kun je de hele dag door doen wanneer je hebt gegeten, gedronken, gerookt en geslapen. Wanneer je ’s morgens wakker wordt kun je spoelen met onverdund mondwater. Uiteraard kun je gewoon dagelijks je tanden poetsen. Kies voor een suikervrije tandpasta.

Ik hoop dat je een leuke ervaring hebt gehad bij mij in de Studio en ik wens je heel veel plezier met jouw nieuwe piercing! Is je piercing genezen en toe aan vervanging? Bekijk dan de leuke tongpiercings die ik beschikbaar voor je heb in mijn webwinkel.

You cannot copy content of this page
Scroll Up

Vakantie

3 t/m 12 Augustus

Van 3 t/m 12 augustus is de Studio een weekje dicht i.v.m. vakantie. Bestellingen via de webshop kunnen geplaatst worden, maar zullen pas na deze periode worden uitgeleverd. De agenda staat open voor reserveringen vanaf 13 augustus. Tot snel!