Welke piercing past bij jou?

Hieronder vind je informatie over piercings , de sierraden die ik gebruik tijdens het piercen, de genezingstijd en welke piercing naar mijn mening het meest en minst gevoelig is. Over het algemeen is mijn ervaring dat voor piercings in het oor de pijngrens niet boven de 5 uitkomt (1-10). Hou er rekening mee dat er bij een piercing altijd door huid en/of kraakbeen wordt gepiercet en dat dat natuurlijk nooit helemaal gevoelloos is. Ik gebruik hulpmiddelen tijdens het piercen om jouw ervaring zo comfortabel mogelijk te maken.

  Oorlel

In je oorlel zit geen kraakbeen en hierom vind ik dit de minst gevoelige plek om een piercing in te laten zetten. Over het algemeen wordt er voor deze plek gebruik gemaakt van een studex apparaatje (pistooltje) en het is niet aan een minimale leeftijd verbonden om een gaatje te laten schieten. Je krijgt dan 1 of 2 knopje in je oor die je na de genezingsperiode van 6 tot 8 weken kan verwisselen met een sierraad naar keuze. Wil je je oorlel toch laten piercen, dan gebruik ik een staafje van 1.2mm of groter voor als je later bijvoorbeeld tunnels in je oren wilt. Het 3e oorlelgaatje kun je niet meer laten schieten, vanwege de de risico’s op kraakbeenversplintering. 3e oorlel gaatjes worden bij mij alleen met een naald geplaatst.
Sierraad : Knopje met sluiting. Je piercing is ongeveer 0.8mm dik. 
Pijngraad 1-10: 1
Genezing: 6-8 weken
Is jouw piercing al helemaal genezen? Bekijk dan de leuke oorbellen die ik beschikbaar voor je heb in mijn webwinkel.

  Helix

Deze piercing is heel populair en kan onder begeleiding van je wettelijke vertegenwoordiger met legitimatie en ID-bewijs al gezet worden vanaf 12 jaar. Een willekeurige volwassenen kan dus niet mee en kan geen goedkeuring geven. Vanaf 16 jaar mag je zonder ouders de piercing laten zetten. Deze piercing hoort oorspronkelijk bovenin je oor aan de buitenzijde, maar tegenwoordig wordt hij langs het randje van je oor op verschillende plekken gezet. Overweeg vooraf of het handig is om in beide oren tegelijk een helix piercing te laten zetten als je bij het slapen veel op je zij ligt. 
Sierraad : staafje van 1.2mm dik met een lengte van 10mm. 
Pijngraad 1-10: 3
Genezing: 6 – 9 maanden
Is jouw piercing al helemaal genezen? Shop hier voor je nieuwe sieraad!

 Triple forward helix Forward Helix

Ook veel gekozen is de forward helix. Deze piercing zit aan de voorkant van je oor, boven je tragus. Afhankelijk van de grootte van je oor kunnen er 1, 2 of 3 piercings naast elkaar worden geplaatst.
Sierraad : staafje van 1.2mm dik met een lengte van 8mm.
Pijngraad 1-10: 4
Genezing: 6 – 9 maanden

  Rook

De rookpiercing wordt gezet in de kleine kraakbeenplooi die direct naast de basis van de forward helix begint, in het bovenste gedeelte van het oor. Het zetten van een rookpiercing is naar mijn mening wat pijnlijker dan andere piercings vanwege de beperkte ruimte in dat gedeelte van het oor en het klemmetje wat deze plek goed vast moet houden voor een mooi resultaat.
Sierraad : gebogen staafje van 1.2mm dik met een lengte van 10mm.
Pijngraad 1-10: 6
Genezing: 6 – 9 maanden
Is jouw piercing al helemaal genezen? Shop hier voor nieuwe sieraad!

  Daith Piercing (Anti – Migraine)

De daith piercing wordt gezet in het kleine stukje kraakbeen net boven de gehoorgang en sluit direct aan op de basis van de helix. Net als bij de rookpiercing is de ruimte wat beperkt. De laatste tijd is de Daith piercing in opspraak. De piercing zou namelijk goed werken tegenmigraine omdat deze bepaalde accupunctuur punten in het oor zou stimuleren.
Sierraad : gebogen staafje van 1.2mm dik met een lengte van 10mm.
Pijngraad 1-10: 5
Genezing: 6 – 9 maanden

  Tragus

Deze piercing heb ik zelf en behalve de druk die je voelt bij het zetten, vond ik het niet heel pijnlijk. De traguspiercing wordt gezet in het kleine stukje kraakbeen dat zich net voor de gehoorgang bevindt, grenzend aan de zijkant van het gezicht. Ik heb de labret laten zitten na de genezing, omdat met een balletje aan beide kanten mijn oordopjes om muziek te luisteren niet lekker passen. Ik heb nu na de genezing een labret van 6mm geplaatst en heb nooit last van mijn piercing head met bijv. sporten of slapen.
Sierraad : Labret van 1.2mm dik met een lengte van 10mm.
Pijngraad 1-10: 7
Genezing: 6 – 9 maanden

Anti Tragus

De anti-traguspiercing wordt gezet in het kleine, verticale stukje kraakbeen net voor de oorlel. Dit stukje kraakbeen zit tegenover de tragus, vandaar de naam anti-traguspiercing. Soms is de anti-tragus te klein om succesvol te piercen.
Sierraad : gebogen staafje van 1.2mm dik met een lengte van 8mm.
Pijngraad 1-10: 7
Genezing: 6 – 9 maanden

Verticale Tragus en dubbele Tragus

De verticale tragus is een piercing die steeds populairder wordt. Verwar hem niet met een dubbele tragus, want deze piercing bevindt zich ongeveer een halve centimeter naast je tragus en is eigenlijk een surface piercing die onderhuids 2 kleine balletjes met elkaar verbind. De dubbele tragus zijn 2 afzonderlijke piercings in de tragus. Of deze piercing bij jou mogelijk is hangt af van de grote van jouw tragus en of hier genoeg ruimte voor is.

Anti Helix

  Conch piercing

De inner conch piercing wordt gezet in het diepe, komvormige gedeelte van de binnenste oorschelp. De outer conch piercing bevindt zich in de buitenste oorschelp, het stuk tussen de helix en de binnenste oorschelp in. Dit is vaak het meest vlakke gedeelte van het oor. Meestal kan deze piercing op diverse plekken in de buitenste oorschelp gezet worden. De piercing wordt meestal zo gezet dat het sieraad parallel aan het hoofd rust. als je een bril draagt, neem deze dan mee voor het bepalen van de juiste plek van de piercing.
Sierraad : staafje van 1.6mm dik met een lengte van 10mm.
Pijngraad 1-10: 6
Genezing: 6 – 9 maanden

  Industrial

De industrial piercing kenmerkt zich door 2 of meer piercings (in het oor) welke met elkaar verbonden zijn door middel van een lange barbell. De meest bekende versie van de industrial piercing is een diagonale staaf welke twee helix piercings met elkaar verbindt. Er zijn echter verschillende variaties op dit thema te bedenken, waarbij het sieraad zowel horizontaal als verticaal door 2 of meerdere lagen kraakbeen kan gaan.
Sierraad : staafje van 1.6mm dik met een lengte van 40mm.
Pijngraad 1-10: 8
Genezing: 2 jaar

Tongpiercings

Verticale tongpiercing

Snake Eyes

  De snake-eyespiercing is een piercing waar enorm veel discussies over bestaan en waar een heleboel mensen een duidelijke mening over hebben. Omdat deze piercing zeker niet zonder risico’s is, kun je hem niet bij alle piercing studio’s laten plaatsen. Je tong bestaat uit 2 spieren die afzonderlijk van elkaar kunnen bewegen. Hoe dit eruit ziet is goed te zien bij mensen die hun tong hebben laten splijten. Bij deze horizontale piercing in het puntje van je tong verbind je deze 2 spieren met elkaar, wat ervoor kan zorgen dat je serieuze spraakproblemen krijgt of je smaak en/of gevoel in het puntje van je tong verdwijnt. Daarnaast zijn alleen aan de onderkant van je tong aderen goed zichtbaar en zijn de aderen aan de boven- en binnenkant niet te zien. De kans op een bloeding is hierom aanwezig, de ervaring leert wel dat bij voldoende druk de bloeding snel stelpt. Omdat de balletjes van de piercing voor in je mond zitten is de kans op tandbeschadigingen zeer groot..

Je kunt bij mij je deze piercing laten plaatsen. Ik vind de keuze van een piercing heel persoonlijks en iedereen mag daar zijn mening over hebben. Ik plaats hem omdat ik van mening ben dat als jij echt je zinnen hebt gezet op deze piercing je hem toch wel gaat nemen en ik dan liever heb dat dit in een professionele, GGD gekeurde studio voor je wordt gedaan, zodat je zeker weet dat de hygiene en kennis van zaken op orde is en ik de tijd voor kan nemen om zorgvuldig met jou te werken. De risico’s blijven bij deze piercing bestaan, maar je bent wel in een veilige en hygiënische omgeving. Neem contact op als je de risico’s met mij wilt bespreken of vragen hebt over deze piercing.
De snake eyes wordt horizontaal in het puntje van je tong geplaatst.
Sierraad : gebogen staafje van 1.6mm dik met een lengte tussen de 12 en 16mm
Pijngraad 1-10: 10
Genezing: 6-9 weken

Venom

  Een gave variant op de verticale tongpiercing is de venompiercing. Bij deze piercing krijg je links en rechts van het midden 2 verticale piercings in je tong. Omdat er belangrijke aderen door je tong lopen, is deze piercing niet voor iedere tong geschikt. Als je wilt weten of jouw tong wel geschikt is, stuur mij dan een duidelijke foto van de onder- en bovenkant van jouw tong op 06-41555001 of maak online een afspraak om de mogelijkheden te bespreken. Net als elke tongpiercing zal je tong behoorlijk opzwellen na de plaatsing. Je krijgt dan ook 2 lange staafjes van 22-24m, deze kunnen na ongeveer 3 weken vervangen worden voor een kleinere maat die beter op je tong zal aansluiten.